Uffe Schjødt ansættes som lektor i religionsvidenskab

Uffe Schjødt er pr. 1. januar blevet ansat som lektor i religionsvidenskab ved Institut for Kultur og Samfund.

19.11.2015 | Camilla Dimke

Uffe forsker i religionspsykologi med speciale i kognitions-, evolutions- og neuropsykologi. Uffe Schjødt skrev sin ph.d.-afhandling ved Aarhus Universitet og har i sin postdoc tid blandt andet været visiting researcher ved University of California, Santa Barbara (UCSB). Uffe har modtaget flere internationale priser for sin eksperimentelle og teoretiske forskning i forholdet mellem hjernefunktion og religiøse handlinger. Udover sin ansættelse på religionsvidenskab samarbejder Uffe med flere interdisciplinære forskningsenheder, fx Interacting Minds Centre (IMC), og Center for Funktionelt Intergrativ Neurovidenskab (CFIN).

I den kommende tid vil Uffe styrke IKS forsknings- og uddannelsesprofil inden for religion, kognition og kultur. En væsentlig målsætning er at etablere en interdisciplinær religionspsykologi i Danmark, hvor antropologiske, sociologiske og psykologiske metoder kombineres i undersøgelsen af religiøse fænomener.