Professor Nils Bubandt modtager fornem videnskabspris

Professor i antropologi Nils Bubandt modtager Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris for sin nytænkende forskning i samspillet mellem mennesket og andre arter i den antropocæne tidsalder og for sine mangeårige studier af forholdet mellem magt, magi, politik og religion i samtidens Asien.

24.05.2017 | Camilla Dimke

Nils Bubandt har en mastergrad fra Melbourne University og en ph.d. fra The Australian National University fra 1996. Han blev lektor i antropologi ved Aarhus Universitet i 1999 og har været professor MSO fra 2010. I 2016 blev Nils Bubandt udnævnt til professor ved Institut for Kultur og Samfund, samme år hvor han – som den første ved Aarhus Universitet – blev tildelt den antropologiske doktorgrad (dr.scient.anth.). Doktorafhandlingen, The Empty Seashell. Witchcraft and Doubt on an Indonesian Island, der bygger på mere end tyve års feltarbejde, er et dybdegående antropologisk studie af hekseri i Sydøstasien, som med et imponerende teoretisk overblik udfolder en radikalt ny tilgang til studiet af modernitet, hekseri og tvivl og tro.

Bubandt hædres endvidere for sit store interdisciplinære forskningsprojekt, AURA, der centrerer sig om den antropocæne tidsalder. Projektet er et banebrydende samarbejde mellem biologer, filosoffer og antropologer om at skabe en transdisciplinær forståelse dels af mennesket som en ny dominerende ”force of nature” og dels af de nye landskaber, som mennesker og andre arter sammen producerer og påvirker i det antropocæne.  Succesen med AURA viser Nils Bubandt som en visionær forsker, der forstår at gentænke og videreudvikle ”state of the art” inden for sit forskningsfelt.

Læs mere om prisoverrækkelsen her.

­Yderligere oplysninger:

Professor Nils Ole Bubandt