Professor i Religionsvidenskab bliver Ridder af Dannebrogordenen

Professor, dr.theol., ved Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet, Hans Jørgen Lundager Jensen får tilldelt ridderkorset og bliver Ridder af Dannebrogordenen.

27.09.2016 | Azra Mujacic

Mandag d. 26. september 2016 var Hans Jørgen Lundager Jensen i audiens hos kronpris Frederik på Christiansborg Slot, hvor han blev tilldelt ridderkorset og udnævnt til Ridder af Dannebrogordenen.

Afdelingsleder for Religionsvidenskab, Jørn Borup, ønsker professoren tillykke med ridderkorset:

”Jeg synes, det er fuldt fortjent, at Hans Jørgen får tildelt ridderkorset. Han har med sin forskning indenfor israelitisk religion og religionsteori bidraget væsentligt til religionsvidenskaben. Det har både kolleger og studerende nydt godt af – for forskningen omsættes til undervisning på højt plan fra en faglig ildsjæl,” uddyber han.

CV

• 1983: Uddannet ved Aarhus Universitet med magistergrad i Kristendomskundskab og bifag i Nordisk sprog og litteratur
  • 1987: Lektor ved Teologi
  • 1995: Lektor ved Religionsvidenskab